Badkamer voorzien van tegels in Neerkant

Het badmeubel in de badkamer in Neerkant

Badmeubel

Grote XXL Slabs tegels in het douchegedeelte

Douche

WC-gedeelte

Recent hebben wij een badkamer voorzien van tegels in Neerkant. In dit project delen we alle details van het project, waarin we badkamertegels van verschillende soorten en maten hebben gebruikt om een moderne badkamer te maken. Lees verder om te lezen hoe we dit project hebben aangepakt en welke materialen we hebben gebruikt om tot dit resultaat te komen.

Badkamer Neerkant met grote wandtegels

Voorbereiding en planning

Bij dit project in Neerkant hebben we nauw samengewerkt met bouwbedrijf Werner Franssen om ervoor te zorgen dat elk detail klopt. De eerste stap was het bespreken van de wensen voor de badkamer. De klant wilde graag een moderne badkamer met grote tegels die de ruimte een luxe uitstraling geven. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de badkamer vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk is.

Samen met de klant hebben we gekozen voor XXL Slabs wandtegels met een afmeting van 120×260 cm en een dikte van 6 mm. Voor de vloer kozen we voor tegels van 120×120 cm. Deze keuze zorgt voor een naadloze en strakke uitstraling die perfect past bij een moderne badkamer.

Het badmeubel in de badkamer
Badkamer voorzien van tegels in Neerkant

Het douchegedeelte

Het douchegedeelte van de badkamer is een echt pronkstuk geworden dankzij de grote wandtegels. Deze XXL Slabs zijn ideaal voor het creëren van een gevoel van ruimte en luxe. De tegels hebben een afmeting van 120×260 cm, wat betekent dat er minder voegen zijn. Dit draagt niet alleen bij aan een strakke look, maar maakt het ook makkelijker om de muren schoon te houden. Voor de wandtegels hebben we gekozen voor een neutrale kleur die goed past bij de rest van de badkamer.

Om de tegels stevig en waterdicht te bevestigen, hebben we gebruik gemaakt van Codex XFusion epoxy voegmiddel. Dit materiaal is perfect voor natte ruimtes omdat het waterdicht is en kleurvast blijft, zelfs na jaren van gebruik. Hierdoor blijft de douche niet alleen mooi, maar ook functioneel en hygiënisch.

Grote XXL Slabs tegels in het douchegedeelte
Het douchegedeelte is voorzien van een nis voor het plaatsen van shampoo

De vloertegels

Voor de vloer van de badkamer hebben we gekozen voor tegels van 120×120 cm. Deze grote tegels zorgen voor een rustige en elegante uitstraling. Dankzij hun formaat zijn er minder voegen nodig, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Net als bij de wandtegels hebben we ook hier het voegmiddel van Codex gebruikt om te zorgen voor een waterdichte en duurzame afwerking.

Badkamer voorzien van tegels in Neerkant
Badkamer voorzien van tegels in Neerkant

Waarom kiezen voor grote tegels?

Bij het renoveren van een badkamer is de keuze van tegels een van de belangrijkste beslissingen. Grote tegels, zoals de XXL Slabs en de 120×120 cm vloertegels die we in dit project hebben gebruikt, bieden verschillende voordelen:

  • Ruimtelijk effect: grote tegels zorgen ervoor dat de badkamer groter lijkt omdat er minder voegen zijn die de ruimte visueel onderbreken.
  • Onderhoudsvriendelijk: met minder voegen zijn er minder plekken waar vuil en schimmel zich kunnen ophopen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt.
  • Moderne uitstraling: grote tegels geven de badkamer een strakke en moderne look die past bij de huidige trends in interieurdesign.
  • Duurzaamheid: de combinatie van grote tegels en hoogwaardig voegmiddel zoals Codex XFusion epoxy zorgt voor een waterdichte en duurzame afwerking.

Het WC-gedeelte

Naast het douchegedeelte en de badkamer zelf hebben we ook aandacht besteed aan het WC-gedeelte. Hier hebben we gekozen voor een bijzondere vloer met pebble stones. Deze steentjes voegen een natuurlijk en speels element toe aan de ruimte, terwijl ze ook praktisch zijn dankzij hun antislip-eigenschappen. Voor de wandtegels hebben we hier opnieuw gekozen voor de grote 120×120 cm tegels om eenheid in de stijl te behouden.

De betegeling van het WC gedeelte
De betegeling van het WC gedeelte

Realisatie en eindresultaat

Het realiseren van deze badkamer in Neerkant was een boeiend project. Het resultaat is een moderne en functionele badkamer die aan alle wensen van de klant voldoet. Door de grote wand- en vloertegels oogt de ruimte niet alleen groter, maar is ze ook makkelijker te onderhouden. De combinatie van de XXL Slabs wandtegels en de grote vloertegels zorgt voor een strakke en stijlvolle look. Het gebruik van Codex XFusion epoxy garandeert dat de badkamer jarenlang waterdicht en mooi blijft. Het WC-gedeelte met de pebble stones vloer voegt een uniek en speels element toe aan de ruimte, wat zorgt voor een verrassend contrast met de rest van de badkamer.

Het badmeubel in de badkamer
Grote XXL Slabs tegels in het douchegedeelte

Dit wil ik ook!

Plan een adviesgesprek bij ons in de showroom

Voor welke ruimte ben je op zoek naar tegels?
Om hoeveel m2 gaat het ongeveer?
Naam *
Telefoonnummer
Email *
Kun je ons iets meer vertellen over je wensen?
Nick Rooijakkers van NR Tegelwerken transparante achtergrond